Weergave aanpassen: kolommen, sorteren en groeperen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je kolommen kan aanpassen, toevoegen of verwijderen. Hierdoor heb je altijd een overzicht dat voor jou handig is.

Direct naar:
Kolom verwijderen
Kolom toevoegen
Sorteren
Groeperen

De selectie mogelijkheden in verschillende modules zijn grotendeels hetzelfde. De standaard filteropbouw met periode, labels en filters kunnen je een duidelijk overzicht bieden. De informatie in beeld wordt bepaald door de aanwezige kolommen. Deze staan standaard logisch ingesteld en kun je zelf eenvoudig aanpassen.

Kolom verwijderen
Klik op het pijltje naast een kolomnaam en selecteer 'verberg kolom'. Kolommen verberg je wanneer je de informatie niet gebruikt of wanneer het scherm te klein is.

Kolom toevoegen
Klik op het  knopje rechtsboven de tabel, selecteer 'kolom toevoegen' en kies de kolom die je wilt toevoegen. Een voorbeeld van een kolom die je kunt toevoegen is de accountmanager van een project of de laatste wijziging van een item.

Sorteren
Een lijst is altijd gesorteerd op een waarde of op alfabet. De sortering bepaalt welke items bovenaan staan. Je kunt dit aanpassen door op de kolomnaam te klikken. Klik opnieuw op de kolomnaam om de sortering de andere kant op te laten sorteren. Een voorbeeld van een sortering is om projecten op begindatum of einddatum te sorteren.

In onderstaand gifje zie je hoe dit werkt.

Groeperen
Je kunt lijsten groeperen. Bij een groepering komen alle items met dezelfde waardes in dezelfde groep te staan. Wanneer je een projectenoverzicht bijvoorbeeld groepeert op projecttype komen alle projecten met hetzelfde projecttype bij elkaar te staan.