Algemene informatie van projecten

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de tab 'algemeen' bij projecten juist invult en wat alles betekent.

Direct naar:
Projecten
Project-tab: Algemeen

Projecten
Zodra je een project aanmaakt opent er een project-tab met zes categorieën: algemeen, materiaal, personeel en transport, overige kosten, financieel en geschiedenis. In dit artikel bespreken we de tab 'Algemeen'.

Project-tab: Algemeen

Bon afdrukken
Bovenaan het projectscherm staat de optie om een bon af te drukken, hier begin je uiteraard niet mee maar het is handig om deze optie direct bovenaan te hebben wanneer je later het project opent.

Kies de juiste optie om een pakbon, callsheet, offerte, factuur, contract of andere bon te maken. Hier lees je meer over bonnen.

Naam
Vul een naam in die als referentie dient voor het project.

Projectnummer
Een uniek nummer dat aan een project gekoppeld is. Deze wordt automatisch gegenereerd en kun je per project aanpassen. De gehele reeks voor projectnummers kun je in configuratie aanpassen.

Status
De status begint standaard bij optie, gaat later naar bevestigd of geannuleerd en afhankelijk van waar de materialen zijn gaat het project naar de status klaargezet, op locatie of retour. De statussen aanvraag en concept zijn alleen voor gebruikers die met een klantlogin werken.

Opdrachtgever en locatie
Zoek in de contactendatabase naar de opdrachtgever en de locatie. Je kan een contact toevoegen door op + te klikken naast opdrachtgever/locatie. Ook kan je een contact direct wijzigen door op  te klikken. Naast een contact kan ook een contactpersoon geselecteerd worden.

Projecttype
Ieder project heeft een projecttype. Met projecttypes maak je onderscheid tussen types in statistieken en overzichten. Zo zie je bijvoorbeeld of er veel losse verhuur of volledige projecten aankomen in de komende tijd en zie je op welk type project je het meest verdiend aan het einde van het jaar. Je beheerd projecttypes in de configuratie.
Hier vind je meer informatie over projecttypes.

Accountmanager
Selecteer uit de powerusers de accountmanager van het project.

Kleur
Deze is gekoppeld aan het projecttype en kun je laten afwijken voor een beter overzicht. De kleur is te zien als kleur van project zelf (agenda weergave) of als kolom (eenmalig of per dag weergave).

Externe referentie
Dit is een referentie die je mogelijk van je klant ontvangt voor het project. Deze referentie komt terug op je bonnen.

Tijden
Tijden gebruik je om projecten te koppelen aan de planning. Standaard staan de planperiode en gebruiksperiode in het project, deze tijden worden automatisch gekoppeld aan de materialen die gepland worden. Voeg tijden toe voor bijvoorbeeld event-dagen, opbouwdagen, functie-tijden en rit-tijden.

Tijden hebben een naam en een van en tot datum + tijd. Deze kun je aanpassen door erop te klikken. Nieuwe tijden voeg je toe door de lege regel in te vullen en op de plus aan de rechterkant of op enter te klikken. Door de tab- en pijltjesknoppen op je toetsenbord te gebruiken kan je snel en gemakkelijk tijden en data toevoegen en/of aanpassen.

Aan de rechterkant bij de pijl knop (zie onderstaande afbeelding) kun je aangeven op welke bonnen de tijden terug moeten komen. Ook kun je een tijd aanvinken als standaard gebruiksperiode of planperiode.

Notities
Hier kun je net als bij de widgets notities toevoegen en beheren.