QR-codes, barcodes en RFID codes instellen

Beschikbaar voor: Lite Classic Pro

In dit artikel vind je meer informatie over het starten met scannen met Rentman.

Direct naar:
Codes koppelen
Voorgedrukte QR-codes kopen
Ondersteunde scanners
Mobiele applicatie

Door materialen te boeken kun je de status van een item wijzigen. Daardoor weet je bijvoorbeeld of een item al gepakt is voor een project en welk item nog niet is teruggekomen van een project. Materialen kunnen handmatig (via web en App) geboekt worden maar kunnen ook gescand worden. Om te scannen koppel je items of exemplaren met codes die je op je materialen plakt en scan je de codes met een scanner bij het boeken van de materialen.

Codes koppelen
QR-codes, Barcodes en RFID codes kunnen gekoppeld worden aan materialen. Dit kan door de codes op je materialen te plakken en ze vervolgens in Rentman te koppelen. We geven de voorkeur aan QR-codes boven barcodes omdat QR-codes al worden geprint vanaf 7mm * 7mm en daardoor ook te gebruiken zijn op kleine artikelen.

Codes koppelen
Gebruik een stickervel met voorbedrukte QR-codes, barcodes of RFID codes. De stickers plaats je op je producten. Vanuit de materialenmodule open je een item en eventueel een exemplaar, in het tabblad 'QR-code' vul je vervolgens de code in die bij de code hoort die je op het item/exemplaar hebt geplakt.

Items vs. exemplaren
Koppelen en scannen van materialen kan zowel met items als met exemplaren. Wanneer je een code aan een item koppelt weet je of een item weggaat, bijvoorbeeld een CDJ2000. Met een gekoppeld exemplaar weet je of een exemplaar weggaat, bijvoorbeeld een CDJ2000 met serienummer 1001. Duurdere items die je wilt volgen, kan je dus beter koppelen per exemplaar terwijl bijvoorbeeld kabels beter gelabeld kunnen worden per item.
In dit artikel vind je meer informatie over materialen.

Voorgedrukte QR-codes kopen
We verkopen voorgedrukte stickervellen met QR-codes van 10mm * 12mm en 20mm * 23.6mm. Onze stickers zijn gelamineerd en voorzien van een speciale coating voor industrieel gebruik outdoor en zijn dus ongevoelig voor water of zonlicht. Op de QR-codes staat onze website 'rentman.io'.

De QR-codes hebben een hoog ECC-level zodat de code nog werkt als 30% van de sticker beschadigd is.

10mm*12mm:

35€ per 448 stuk

20mm*23,6mm:

55€ per 480 stuk

De stickers zijn te bestellen via e-mail.

10mm * 12mm

20mm * 23,6mm

Ondersteunde scanners
In principe ondersteunen we alle verschillende types USB-scanners die zich gedragen als een toetsenbord. De output van deze virtuele toetsenborden wordt door het systeem herkent bij het scannen, je hoeft hier geen verdere software voor te installeren. We adviseren het gebruik van een Motorola/Symbol scanner.

Scannen met de Rentman App
Op dit moment is het niet mogelijk met de Rentman App materialen in en uit te scannen. Wel kun je het scannen van QR codes gebruiken om reparaties aan te melden.

Hier vind je meer informatie over het scannen van materialen met de Rentman App.