Werkwijze, instellingen en facturatie

Bij het gebruiken van je account heb je de mogelijkheid om Rentman aan te passen aan jouw eigen manier van werken. Om dit te bereiken stel je een aantal algemene instellingen in. Daarnaast zijn er een aantal specifieke instellingen waarmee je sneller en met minder fouten projecten kunt plannen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je Rentman handig kan instellen.

Direct naar:
Sneller projecten plannen
Instellingen
Werkwijze

Sneller projecten plannen
Je kunt snel en gemakkelijk projecten plannen door projecttemplates en projecttypes te gebruiken. Projecttypes zorgen ervoor dat je direct de juiste instellingen kan gebruiken en onderscheid kan maken in overzichten en statistieken.

Projecttypes
Bij het maken van een project kies je altijd een projecttype. Projecttypes kunnen gebruikt worden als categorieën waarin je de projecten indeelt. Hierdoor kan je gemakkelijk verschillende projecten onderscheiden wanneer je naar overzichten en statistieken kijkt.

Bij projecttypen is het mogelijk om standaardinstellingen te gebruiken, zoals een template voor offertes, standaard briefpapier of een een vast factuurmoment.
Lees hier meer over het instellen en gebruiken van projecttypes.

Template projecten toevoegen
Naast projecttypes kunt je ook volledige projecten in het verleden zetten en die gebruiken als 'projecttemplate'. Projecttemplates zijn dus normale projecten die volledig ingevuld kunnen zijn. Je geeft ze een makkelijk herkenbare naam en zet ze in het verleden.
Lees hier meer over het instellen en gebruiken van projecttemplates.

Standaard personeelsfuncties en standaard transportfuncties instellen
In projecten plan je personeels- en transportfuncties in. Later plan je ook personeel en/of voertuigen in. Deze functies komen terug in je prijsberekening en op je bonnen zoals offertes en facturen. Om offertes en planningen sneller te maken kun je standaardfuncties instellen met onder andere naam, duur, afstand of prijs.
Hier lees je meer over personeel- en transportfuncties.

Instellingen
Algemene instellingen
Bij het implementeren van je systeem stel je in de configuratiemodule standaardinstellingen voor je account in. Je vult hier onder andere je staffel- en kortingsgroepen in, je factuurmomenten, je betalingscondities en je algemene en aanvullende voorwaarden in.
Meer informatie over configuratie.

In de 'Mijn planning' module zie je een overzicht van projecten per dag, week of maand. Meer agenda functionaliteiten en weergaveopties heb je wanneer je Rentman synchroniseert met je eigen agenda.
Meer informatie over '(mijn) agenda'.

Werkwijze
Om te bepalen wat de beste werkwijze voor je is, hebben we een aantal bronnen waar je gebruik van kunt maken:
- Artikelen over dagelijks gebruik van Rentman
- Tutorials die je in stappen door de centrale functionaliteiten helpen
- Rentman App uitleg
- Contact ons om je werkwijze door te spreken

Facturatie
In Rentman kun je zien welke projecten gefactureerd moeten worden en maak je alle facturen die je vanuit de projecten moet maken. Wanneer je facturen gemaakt hebt, exporteer je die voor de verdere boekhouding naar je boekhoudsoftware of beheer je de facturen in Rentman.
- Artikelen over het inrichten van je facturatie.
- Artikelen over het maken van facturen in Rentman.

Overige instellingen
- Personaliseer Rentman
- Laat klanten online betalen
- Laat offertes/facturen/projecten met een hoger nummer starten
- Wijs een reparatiemanager aan
- Stel kortingen per klant in