Widgets: notities, labels, taken en bestanden

Widgets komen terug in de meeste modules en maken het makkelijk om notities, labels, taken en bestanden snel te bekijken, aan te passen en toe te voegen. In dit artikel wordt uitgelegd wat widgets zijn en hoe je widgets kunt gebruiken.

Direct naar:
Widgets
Notities
Labels
Taken
Bestanden

Widgets
Widgets zijn in verschillende modules aan de rechterkant te vinden wanneer je een item selecteert.

Widgets kunnen in- of uitgeklapt zijn. Je klapt de widgets uit met de  knop  die rechtsboven in schermen staat. Op kleine schermen staan de widgets standaard verborgen.

Alle onderdelen in widgets kunnen verborgen en getoond worden door op de  knop te klikken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een lange lijst met notities verbergen zodat de bestanden sneller zichtbaar zijn.

Widgets zijn te gebruiken bij:
- Projecten
- Facturen
- Materialen
- Contacten
- Medewerkers
- Voertuigen
- Taken
- Reparaties

Widgets bestaan standaard uit:
- Notities
- Labels
- Taken
- Bestanden

Notities
Notities zijn stukjes tekst die je koppelt aan een item voor aanvullende informatie. Naast de tekst van de notitie staat er ook wanneer deze is aangemaakt en door wie.

De notitie kan direct bewerkt of verwijderd worden door op  te klikken naast de notitietekst.

Om een nieuwe notitie toe te voegen klik je in het 'snel notitie toevoegen' veld, typ je een tekst en klik je op de plus aan de rechterkant.

Tip: in plaats van op de plusknop kun je ook op Ctrl-Enter klikken op je toetsenbord om een notitie toe te voegen.

Voorbeelden van Notities:
- Projecten: houd afspraken met klanten bij.
- Contacten: voeg bijzonderheden toe aan locaties zodat deze automatisch bij projecten toegevoegd worden.

Labels
Labels zijn steekwoorden die je aan een item kunt koppelen waardoor je later makkelijk kunt filteren.

Voorbeelden van labels:
- Medewerkers: voeg skills van medewerkers toe zodat je in de personeelsplanner kunt filteren op bijvoorbeeld 'rijbewijs B' of 'dj'.
- Contacten: regio's bij contacten zodat je direct alle contacten in een regio kunt filteren. Dit kan je gebruiken wanneer je bijvoorbeeld een afspraak met een klant hebt in een bepaalde regio en je nog tijd hebt voor een extra afspraak in die buurt.

Taken
Taken tonen acties die uitgevoerd moeten worden. Taken kunnen aan medewerkers toegewezen worden en kunnen voltooid worden. In de widget zijn zowel voltooide als open taken bij het item getoond.

Taak toevoegen
Nieuwe taken kunnen toegevoegd worden door op de '+' knop te klikken. Er opent een venster waar je de taak invult:

Taak: je vult hier in wat er gedaan moet worden.
Deadline: je vult hier de deadline van de taak in.
Publiek: standaard is de taak voor iedereen. Deselecteer de checkbox en vul een naam in om de taak alleen aan één of enkele mensen toe te wijzen.
Beschrijving: je vult hier een aanvullende beschrijving voor een taak in.
Labels: kunnen gebruikt worden om in de takenmodule een goed overzicht te filteren. Bijvoorbeeld een label voor hoge prioriteit taken zodat je deze zeker niet uit het oog verliest.
Notities: je hangt notities aan een taak. Bijvoorbeeld wanneer je een contact niet kon bereiken bij een taak om het contact te bellen voer je dit in als notitie.

Bestanden
Bestanden kunnen bonnen van het project zijn zoals callsheets en offertes maar ook een plattegrond van de locatie of een rider. Financiële bonnen zoals offertes worden standaard toegevoegd als bestand die alleen zichtbaar zijn voor accountmanagers.

Bestand toevoegen
Klik op het vlak en selecteer een bestand of sleep een bestand naar het vlak om een bestand toe te voegen.

Bewerken
Klik op het vinkje naast een bestand om het bestand te verwijderen, te downloaden of te bewerken.

Bij het bewerken kan je het volgende aanpassen:

Leesbare naam: dit is de naam van het bestand binnen Rentman. Deze naam zal voor iedereen zichtbaar zijn bij dit bestand.
Alleen voor accountmanagers: zet deze optie op 'ja' zodat dit bestand alleen voor accountmanagers zichtbaar is.
Omschrijving: voeg een aanvullende omschrijving van een bestand toe.