Briefpapier voor je documenten

In Rentman kun je briefpapier toevoegen en gebruiken om te gebruiken achter je bonnen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je dit doet.

Direct naar:
Briefpapier toevoegen
Briefpapier gebruiken
Veelvoorkomende vragen

Briefpapier is een standaard briefhoofd voor klantcommunicatie en wordt door middel van een PDF-bestand achter je bonnen geprint. Op het briefpapier komt je logo, bedrijfsinformatie en huisstijl. Door het briefpapier in A4-formaat (niet als los logo) te uploaden, komen het logo en bedrijfsinformatie altijd op de juiste plaats op de bon.

Voorbeeld briefpapier

Briefpapier toevoegen
Om nieuw briefpapier toe te voegen neem je de volgende stappen:

• Ga naar Configuratie ➔ Klantcommunicatie ➔ Briefpapier.
  • Klik op voeg_toe_button.png.
  • Upload het briefpapier als PDF-bestand in A4-formaat.

Mocht je nog geen briefpapier hebben, dan kun je dit eenvoudig in bijvoorbeeld Microsoft Word aanmaken. Word staat standaard ingesteld op A4-formaat en hierin kun je je logo, je bedrijfsinformatie en eventuele design direct op de juiste plek zetten. Na het maken van je briefpapier sla je het Word-bestand op als PDF.

Opties voor het toevoegen van briefpapier
Achtergrond: Je upload hier je briefpapier als PDF-bestand.
Papier breedte/hoogte: Hier selecteer je de waardes voor A4, tenzij je bewust een ander formaat gebruikt.
Marges: Dit zijn de marges waarmee je templates rekening zullen houden zodat er ruimte is voor het briefpapier. Wanneer je een header van 4cm hebt bovenin je briefpapier, geef dan hier aan dat je 4cm marge bovenin nodig hebt. Je vult de marges in centimeters (cm) in.
Laat eerste pagina leeg: Selecteer deze optie om je briefpapier bij pagina twee van je bon te laten beginnen, bijvoorbeeld als je bon een titelblad heeft.
Paginanummers: Selecteer deze optie om paginanummers te tonen.
Weergeven bij...: Vink aan voor welke bonnen je het briefpapier beschikbaar wilt maken, zodat je het briefpapier bij de desbetreffende bon kunt selecteren.

Briefpapier met meerdere pagina’s
Het briefpapier mag een PDF-bestand van meerdere pagina's zijn. Wanneer je hier gebruik van maakt wordt de eerste pagina van je briefpapier gebruikt voor de eerste pagina van je bon, de tweede pagina van het briefpapier voor de tweede pagina van de bon, enzovoorts. Indien de bon meer pagina’s heeft dan het briefpapier, wordt de laatste pagina van het briefpapier gebruikt voor de overige pagina's van de bon.

Briefpapier gebruiken
Om briefpapier te gebruiken volg je de volgende stappen:

• Ga naar Projecten ➔ ‘Open een project’ ➔  Financieel.
  • Klik op bon_afdrukken_button.png.
  • Selecteer het briefpapier via het dropdown-menu onder ‘Briefpapier’ in de widgets (je klapt de widgets uit met de knop). Lees hier meer over het gebruik van widgets.

Veelvoorkomende vragen
De tekst van mijn bon loopt door mijn briefpapier heen
Mocht dit probleem zich voordoen dan zijn de marges van het briefpapier waarschijnlijk te klein ingesteld. Loopt de de tekst van de bon aan de bovenkant door het briefpapier , vergroot dan de marge bovenin. Volg onderstaande stappen om de marges in te stellen.

• Ga naar Configuratie ➔ Klantcommunicatie ➔ Briefpapier.
  • Selecteer je briefpapier en klik op de knop bewerken_button.PNG  ‘Item bewerken’.
  • Stel de marges zo in dat er genoeg ruimte is voor het briefpapier ten opzichte van de tekst van de bon.

Mijn briefpapier komt niet goed op mijn bon (bijvoorbeeld een witte regel aan de zijkant)?
Mocht dit probleem zich voordoen dan zijn de afmetingen van de PDF waarschijnlijk niet precies gelijk aan de ingestelde papier afmetingen (A4 moet precies 1234 bij 1234 pixels zijn). Bekijk in je PDF bestand onder ‘Bijzonderheden’ of de PDF precies dezelfde afmetingen heeft als A4. Volg onderstaande stappen om deze breedtes in te stellen.

• Ga naar Configuratie ➔ Klantcommunicatie ➔ Briefpapier.
  • Selecteer je briefpapier en klik op de knop bewerken_button.PNG  ‘Item bewerken’.
  • Stel de afmetingen zo in dat deze overeenkomen met de bonnen van A4-formaat.