In Rentman kan je gebruik maken van projecttemplates. Door projecttemplates te gebruiken kan je sneller projecten plannen. Projecttypes zorgen ervoor dat je direct de juiste instellingen kan gebruiken en onderscheid kan maken in overzichten en statistieken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je projecttypes en projecttemplates kan instellen en gebruiken.

Direct naar:
Projecttemplates
Projecttypes

Projecttemplates
Wanneer je in de projectenmodule een nieuw project aanmaakt kun je hiervoor het best een projecttemplate gebruiken. Een projecttemplate is een vooraf ingevuld project dat je op een nieuwe datum zet. Hierdoor staan instellingen, functies, ritten, materialen, groepen, tijden, notities etc. al zover mogelijk ingevuld en gepland.

Projecttemplates instellen
Om een projecttemplate in te stellen moet je eerst een project aanmaken in de projectenmodule. Dit project kan je zover plannen als je wilt. Sla het project op. Open vervolgens de configuratiemodule en klik daarna op de tab 'projecttemplates' om het project in te stellen dat je in de toekomst gebruikt als basis voor nieuwe projecten. Klik op 'toevoegen' en voer de naam voor het projecttemplate in (bijvoorbeeld 'festival' of 'losse verhuur'). Zoek vervolgens naar het project dat je als template wilt gebruiken en selecteer het. Je kan waar nodig nog aanpassingen maken. Na het opslaan kan je de projecttemplate gebruiken.

Op onderstaande afbeelding zie je omlijnd waar je de knoppen kan vinden.

Projecttemplates gebruiken
Ga naar de projectenmodule en klik rechts naast de '+ Toevoegen' knop op het pijltje. Je ziet nu een dropdown-menu met alle projecttemplates. Klik je op een van deze templates om een project aan te maken met de projecttemplate als basis.

Projecttypes
Voor ieder project kies je een projecttype. Een projecttype maakt onderscheid maakt tussen verschillende soorten projecten. Projecttypes hebben een aantal standaard instellingen, voorbeelden van deze instellingen zijn een offertetemplate, een factuurtemplate en standaard briefpapier. Door projecttypes te gebruiken beschik je gemakkelijk over de juiste instellingen bij je project. Hierdoor kan je gemakkelijk onderscheid maken tussen je overzichten en statistieken.

Projecttypes instellen
Ga naar configuratie> projecttypes om de projecttypes in te stellen.

Bij elk type kun je standaard de volgende instellingen maken:

Naam: Geef het type een naam, zoals 'Losse verhuur', 'Verkoop' of 'Festival'.
Briefpapier: Selecteer een standaard briefpapier voor dit type.
Factuurmoment: Selecteer een standaard factuurmoment voor dit type.

Projecttypes gebruiken
Bij het aanmaken van een project selecteer je altijd een projecttype. Met projecttypes kun je je projectoverzicht zo filteren dat bijvoorbeeld alleen projecten worden getoond met het type losse verhuur.