Contacten toevoegen en importeren

Beschikbaar voor: Lite Classic Pro

In Rentman kan je contacten toevoegen en opslaan. In dit artikel wordt uitgelegd hoe dit werkt en wat je er mee kan.

Direct naar:

Contacten toevoegen
Tab: gegevens

Contacten toevoegen
Om contacten toe te voegen ga je naar de module 'Contacten'. Je klikt vervolgens op . Bij het toevoegen van contacten wordt er geen onderscheid gemaakt tussen klanten, leveranciers en locaties. Deze worden op dezelfde manier toegevoegd. Je kunt zelf een mappenstructuur maken die voor je bedrijf logisch is en daarmee onderscheid maken tussen soorten contacten.

Na het klikken op 'voeg toe' opent een tab waarin je de contactgegevens in kunt vullen.

Tab: gegevens
Kamer van Koophandel
Aan de hand van de namen van je contacten kun je automatisch de gegevens van bedrijven opzoeken die bij de kamer van koophandel geregistreerd staan. Voor het gebruik van deze koppeling rekenen we geen extra kosten.

Contact- & Debiteurennummer
Elk contact in Rentman heeft een contactnummer. Dit contactnummer kan met de contacten mee geïmporteerd worden of kan zelf ingevuld worden om het systeem automatisch een contactnummer te laten bepalen (laat hiervoor het veld leeg). Wanneer je later facturen maakt zijn ze gekoppeld aan het unieke contactnummer. Voor je boekhouding kun je bestaande debiteuren met bijbehorende debiteurennummers uit je boekhoudpakket importeren in Rentman. Zo worden nieuwe facturen automatisch met het juiste debiteurennummer gekoppeld.

Kilometers
Onderaan het adres vind je het veld kilometers waarin via Google Maps automatisch de afstand van je magazijn (ingevuld bij configuratie) naar het bezoekadres van de betreffende contact wordt berekend. Je eigen magazijnadres stel je in de configuratiemodule onder 'Account - Bedrijfsgegevens - Locatiegegevens t.b.v. kilometerberekening' in. Meer informatie over het instellen van je de configuratiemodule.

Naast de algemene gegevens heb je bij een contact ook nog twee andere subtabs: 'Contactpersonen' en 'Betaling'.

Subtab: contactpersonen

Hier kun je contactpersonen toevoegen die vervolgens gekoppeld zijn aan het contact. Per contact kun je meerdere contactpersonen toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld de contactpersoon toevoegen waarmee je contact hebt voor het project en kun je een ander contactpersoon toevoegen waar je de facturen naartoe stuurt.

Subtab: betaling
Bij het kopje 'Betaling' kun je betaling instellingen invullen. Zo kun je onder andere de betalingscondities invullen en vaste korting-percentages geven. Deze worden voor het geselecteerde contact automatisch overgenomen in het project. Bovendien kun je hier de kortingspercentages voor verschillende kortingsgroepen aangeven. Hier vind je meer informatie over het aanmaken en beheren van kortingsgroepen.