Personeel toevoegen en beheren

Beschikbaar voor: Lite Classic Pro

In Rentman kan je jouw personeel toevoegen en beheren. Het is mogelijk om mappen aan te maken zodat je jouw medewerkers kan ordenen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een map aanmaakt en hoe je medewerkers toevoegt.

Direct naar:
> Mappen toevoegen
> Medewerkers toevoegen
> Tab tarieven
-
Medewerkers toevoegen
Om medewerkers toe te voegen klik je op . Daarna opent het hoofdtab 'Medewerker aanmaken'. Hier kun je de gegevens van de betreffende medewerker invoeren.

Map Kies de map waarin je je medewerker wilt plaatsen.
Gebruikersrol Je kunt de rechten van uw medewerker instellen door de gebruikersrol in te stellen. Dit doe je in het configuratie> gebruikersrollen.
Gebruikersnaam Dit is de naam waarmee de medewerker later kan inloggen. Deze naam bestaat uit één woord, geschreven in alleen kleine letters.
Ontvang e-mails Hier kun je instellen welke medewerkers bij wijzigingen in de projectplanning een e-mail ontvangen. Als je de optie op 'wel planningsmails versturen' wordt je na het opslaan van wijzigingen in een project gevraagd of je een nieuwe planning naar je medewerker wil sturen. Staat de optie op 'geen planningsmails versturen' wordt je dit niet gevraagd.
Inhuurbedrijf Geef aan of je medewerker een individueel persoon is of een inhuurbedrijf waar je eventueel meerdere personen kunt inhuren, zodat je deze "medewerker" dan vaker dan een keer kunt plannen.

Mappen toevoegen
Om overzicht te houden over je medewerkers is het handig om mappen toe te voegen. In deze mappen kun je vervolgens je medewerkers sorteren. Om een nieuwe map toe te voegen:

• Klik op het Wrench.pngsleutelicoon rechts naast 'mappen'.
  • klik je op 'Mappen aanpassen'. Een nieuwe hoofdmap voeg je toe onderaan op 'hoofdmap toevoegen' te klikken.
  • Om een nieuwe submap toe te voegen klik je rechts op het Wrench.png sleutelicoon naast een map.
  • Klik vervolgens op '+ Nieuwe map' om een submap toe te voegen.

Door middel van omhoog en omlaag slepen kan je de mappen verplaatsen en sorteren.

Om terug te gaan naar het standaard mappenoverzicht klik je weer op de sleutel rechts naast 'mappen' en kies je daarna 'mappen bekijken'.

Verschillende tarieven per medewerker
In de subtab tarieven kun je voor je medewerker verschillende tarieven aanmaken. Daardoor kan voor een persoon die in verschillende functies werkt per functie worden vastgelegd wat het loon voor de bepaalde functie is. Als u deze medewerker voor een project inplant kunt u aangeven voor welk tarief hij/zij werkt. Bij het plannen wordt dan het standaardtarief overgenomen of kan een ander tarief gekozen worden.