Bestandsbeheer

In Rentman kan je alle bedrijfsbestanden centraal opslaan en beheren. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je bestanden kunt toevoegen en downloaden.

Direct naar:
Rechten
Bestanden toevoegen
Bestanden downloaden
Schrijfruimte

Je kunt het bestandsbeheer gebruiken om bijvoorbeeld plattegronden bij locaties, riders en draaiboeken bij projecten en VAR-verklaringen bij medewerkers op te slaan.

Rechten
Voor het toevoegen of downloaden van bestanden zijn aanvullende rechten vereist. Meer informatie over aanvullende rechten (gebruikersrollen).

Bestanden toevoegen
Het toevoegen van bestanden kan je doen in de volgende modules:

Inrichten systeem
- Materialen toevoegen
- Medewerkers toevoegen
- Voertuigen toevoegen
- Contacten toevoegen

Werken met Rentman
- In projecten

Toevoegen
Om een bestand toe te voegen, sleep je het gewenste bestand in het 'upload' vlak of klik je erop en kies je het bestand uit de betreffende map.

Bestanden Downloaden

Bestanden kun je downoaden. Dat doe je zo:

1. Ga naar de module waarin het bestand te vinden is.
  2. Selecteer je het gewenste project, contact etc.
  3. Ga naar de bestanden widget aan de rechterkant (zie je hier geen widgets staan? Klik dan rechtsboven op het widget-icoon  om de widgets wel te tonen).
  4. Onder het kopje 'bestanden' zie je alle bijhorende bestanden. Klik op de naam van het bestand of klik op het pijltje  rechts naast het bestand en kies de optie 'downloaden' om het bestand te downloaden.

Schijfruimte
De schijfruimte van je account is afhankelijk van je licentie. Deze schijfruimte wordt alleen gebruikt voor bestanden en bonnen (offertes, facturen, plaatjes etc.).
Wanneer je dit limiet nadert, ontvang je een melding. In dat geval kun je bestanden verwijderen of je kunt je schrijfruimte vergroten in de configuratiemodule bij gebruik/licentie.