Oktober 2017 - Update week 41

Nieuw in Rentman: Gelinkte e-mail templates, Snel exemplaren toewijzen, Activiteitenkolom in urenregistratie

Versie: F35 / B37. Je huidige versie vind je in het uitklapmenu onder je gebruikersnaam.

Let op: Wij updaten niet alle accounts tegelijk. Het kan daarom een paar dagen duren voordat de updates voor jouw account beschikbaar zijn. Meer over hoe wij onze software updaten.

check-small.png E-mail templates nu gelinkt aan documenttype

We hebben iets meer overzicht aangebracht in de e-mail templates. Deze waren eerst universeel beschikbaar voor al je bonnen. We hebben dit aangepast, zodat je specifieke templates voor je offertes, pakbonnen en facturen hebt. Wanneer je nu een nieuwe template maakt zal deze gelinkt zijn aan het type document dat je verzend.

Wanneer je templates corrigeren en daarbij hulp bij nodig hebt neem dan contact op met onze support.

check-small.png Geen dataverlies bij errors

Wanneer er iets misgaat in Rentman zul je nu niet automatisch naar een andere pagina worden geleid. In plaats daarvan verschijnt de foutmelding rechtsboven in je scherm. Zo verlies je geen data die nog niet was opgeslagen.

check-small.png Snel exemplaren toewijzen in je materiaalplanning

Een aantal maanden geleden voegden we de optie toe om specifieke exemplaren te plannen. Je kunt dit nu een stukje sneller doen: Dubbelklik op het gewenste item en het reserveringsscherm voor exemplaren opent zich.

check-small.png Voeg kolom toe met activiteiten in urenregistratie

Je kunt nu een kolom toevoegen waarin de activiteiten van je urenregistratie staan. Net als andere kolommen kun je deze waarde meenemen in de export naar een .csv bestand.

check-small.png Link om digitaal te ondertekenen in e-mail

We hebben een nieuwe variabele die je in je e-mail template kunt toevoegen. Met de link om digitaal te onderteken komt je klant direct op de ondertekenpagina van je offerte en contract terecht, waar hij/zij het project kan bevestigen.

check-small.png Bovenste balk om afwijkende plantijd aan te tonen

We hebben een indicator toegevoegd aan de geplande personeelsleden in de tijdlijn. Wanneer de geplande periode van een personeelslid of freelancer afwijkt dan de functieperiode komt er nu een zichtbare rand in de bovenkant van de functiebalk.

In het voorbeeld hieronder zie je dat Mike Sander een uur eerder gepland staat dan zijn originele functieperiode. Wanneer je Mike een update stuurt krijgt hij zijn geplande tijden te zien.

check-small.png Meer updates

• We hebben standaard een 'is niet geannuleerd' filter toegevoegd wanneer je een nieuwe statistiek aanmaakt voor projecten of inhuur.
  • Er was een issue met een verkeerde berekening van aantallen in pakbonnen wanneer je twee van dezelfde items in een materiaalgroep had. Dit is nu opgelost.

• Wanneer je nu een project dupliceert kun je de tijdsperiode vroeger zetten dan het originele project.

• Wanneer je een taak als voltooid had gemarkeerd en je de knop gebruikte om er nog een aan te maken werd de eerste niet als voltooid opgeslagen. Dat gebeurt nu wel.
  • Wanneer je nu een document genereert of mailt komt er naast de datum ook een tijdstip van de actie bij te staan.