September 2017 - Update week 39

Nieuw in Rentman: Statistiekmodule & Meerdere items bewerken

Versie: F31 / B33. Je huidige versie vind je in het uitklapmenu onder je gebruikersnaam.

Let op: Wij updaten niet alle accounts tegelijk. Het kan daarom een paar dagen duren voordat de updates voor jouw account beschikbaar zijn. Meer over hoe wij onze software updaten.

check-small.png Statistieken

Statistieken zijn nu onderdeel van Rentman. In de statistiekmodule kun je inzicht krijgen in al je verhuuropdrachten, materialen, personeel, facturatie en transportmiddelen. Zet zelf tabellen op die inzicht geven in de activeiten die belangrijk zijn voor jouw onderneming.

> Werken met statistieken in Rentman

check-small.png Meerdere items tegelijk aanpassen

Er is nu de optie om meerdere items tegelijkertijd aan te passen in je project. Dit kan voor zowel je materialen als personeelsfuncties. Hoe werkt het? Selecteer de items die je wilt aanpassen en klik op bewerken. Het onderstaande scherm opent dan.

Selecteer welke velden je aan wilt aanpassen en voer een nieuwe waarde in.

check-small.png Meerdere verbeteringen aan urenregistratie

We hebben de urenregistratie verbeterd. Wanneer je een geregistreerde tijd opnieuw wilt invoeren onthoudt hij nu de waardes van je vorige invoer. Daarnaast hebben we een issue opgelost waarbij je uren niet konden worden opgeslagen.

Je kunt nu ook je toekomstige uren registreren. Let erop dat deze functie niet standaard aanstaat. Om hiervan gebruik te maken moet je de functie eerst actief maken voor je gebruikersrol

Streep-Grijs.pngcheck-small.png Meer aanpassingen

• Wanneer er een pop-up scherm opent met de vraag je actie te bevestigen kun je dat nu gelijk doen Door Enter te gebruiken.
  • Materialen die in reparatie staan worden nu beschouwd als onbeschikbaar in je planning. Wanneer dit item al gepland of gereserveerd was komt deze in je tekortenoverzicht te staan.
  • We hebben Rentman weer een stuk verbeterd om te werken op kleinere schermen.
  • Ongeplande functies kunnen nu in de tijdlijn gesleept worden wanneer er geen project zichtbaar is.
  • Externe opmerkingen zijn niet langer beperkt tot een regel.

Bugfixes

• Er is een check toegevoegd waardoor je nu niet meer perongeluk een standaardfunctie verwijdert wanneer je deze probeert te bewerken.
  • De kalender zal oktober niet meer overslaan wanneer je naar de volgende maand navigeert.
  • Pauzes werden in sommige gevallen meegeteld in je urenregistratie. Dat is nu verholpen.
  • Issue opgelost dat je systeem liet crashen wanneer je een set in dezelfde set probeerde te slepen.
  • Het loggen van voorraadmutaties voor verkoopitems wordt nu juist weergegeven in het materiaaloverzicht.