Wijzig het verzendadres voor emails

Beschikbaar voor: Lite Classic Pro

E-mails verstuur je in Rentman met een Rentman server vanuit het e-mailadres: uwaccount@rentmanclient.com. Wil je graag versturen vanuit info@uwbedrijf.nl dan kun je dit instellen in de configuratie. Je kunt ook een afwijkend 'reply to' adres instellen.
-

Afwijkend verzendadres instellen
info@uwbedrijf.com in plaats van uwaccount@rentmanclient.com weergeven

Via de instellingen in het administratorpanel kan er een afwijkend verzendadres meegegeven worden zoals info@uwbedrijf.com of medewerker@uwbedrijf.com. Het voordeel hiervan is dat je klant het je eigen e-mailadres ziet als verzendadres in plaats van uwaccount@rentmanclient.com.

Om deze instelling te wijzigen neem je de volgende stappen: ConfiguratieConfiguratie (onder Klantcommunicatie )> 'Emails sturen vanuit'. Hier vind je de volgende opties:

Instelling   Verzendadres* Reply-to-adres
1. Standaard account   info@uwbedrijf.com* info@uwbedrijf.com
2. Medewerker account   medewerker@uwbedrijf.com* medewerker@uwbedrijf.com
3. Werkelijk account   uwaccount@rentmanclient.com* medewerker@uwbedrijf.com

Let op: Het kan voorkomen dat uwaccount@rentmanclient.com alsnog als verzendadres wordt getoond.

Het werkelijke verzendadres blijft altijd uwaccount@rentmanclient.com, ook als je selecteert dat er een ander verzendadres meegegeven moet worden.

Getoonde e-mailadres kan afwijken van gekozen optie
De ontvangende e-mail client bepaald uiteindelijk welk e-mailadres zij toont. Standaard is om het meegegeven verzendadres te tonen maar het kan dat ze het werkelijke verzendadres uwaccount@rentmanclient.com tonen.

Dit kunnen we vanuit Rentman helaas niet beïnvloeden. Je kunt dit enkel voorkomen door een integratie te maken met een e-mail client zodat je ook e-mails vanuit eigen servers worden verstuurd. Vraag ons naar meer informatie hierover mocht je hier geïnteresseerd in zijn.

Nadelen van een afwijkend verzendadres

Omdat e-mails in werkelijkheid vanuit uwaccount@rentmanclient.com worden verstuurd is dit de optie die we aanraden om te voorkomen dat de e-mails in spam terechtkomen.

Afwijkend verzendadres is verdacht voor ontvangede e-mail servers
Het grootste nadeel van het opgeven van een alternatief e-mailadres is dat ontvangende e-mailservers minpunten kunnen geven voor de spamscore of e-mails kunnen tegenhouden. Dit komt omdat een afwijkend e-mailadres verdacht kan zijn voor een ontvangende server.

Afwijkend verzendadres: e-mails versturen naar jezelf kan een probleem zijn
Een bijkomend probleem kan ontstaan wanneer je e-mails naar jezelf stuurt vanuit Rentman met een afwijkend e-mail adres bij het meegegeven verzendadres @uwbedrijf.com. Je eigen e-mailserver beheert dat adres en kan het verdacht vinden dat je e-mails vanuit een ander adres verstuurd met het zelfde opgegeven adres.

Mocht dit gebeuren dan zijn er twee mogelijke oplossingen:

• E-mails vanuit Rentman worden meer met een afwijkend e-mailadres versturen.
  • De ontvangende server moet deze e-mails toch doorlaten.