Augustus 2017 - Update week 32

Nieuw in Rentman: Update sneltoetsen, Berekenen inhuurprijs, Notificatie wanneer materiaal op locatie is.

Versie: F24 / B25. Je huidige versie vind je in het uitklapmenu onder je gebruikersnaam.

Let op: Wij updaten niet alle accounts tegelijk. Het kan daarom een paar dagen duren voordat de updates voor jouw account beschikbaar zijn. Meer over hoe wij onze software updaten.

check-small.png Nieuw scherm voor sneltoetsen

Met ALT + ? kun je een overzicht van sneltoetscombinaties tevoorschijn halen in Rentman. Eerder blokkeerde deze je scherm, nu opent er een kleinere pop-up in de rechterkant van je scherm. Wanneer je dit scherm openhebt zie je ook in de interface welke combinaties je kunt gebruiken.

check-small.png Automatisch berekenen van inhuurprijs

Als je een inhuuropdracht hebt gemaakt kun je nu automatisch de prijs genereren op basis van zelf ingevoerde waarden. Wanneer je in een inhuuropdracht op het rekenmachientje klikt neem het veld automatisch de totaalsom van 'inhuurprijs' voor alle materialen in je inhuuropdracht.

check-small.png Automatische nummering

Voor sommige velden gebruiken we een automatische nummering in Rentman. Wanneer je die velden leeg laat pakt Rentman automatisch het volgende nummer in de reeks.

Je kunt nummerreeksen bekijken en bewerken in Configuratie > Nummerreeksen

check-small.png Projectprijs nu beschikbaar als kolom

In de projectmodule kun je nu projectprijs als kolom toevoegen. In combinatie met de 'Reeks gefactureerd' kolom kun zien welk deel van het project nog gefactureerd moet worden. Net als andere kolommen, kun je de projectprijzen ook exporteren.

check-small.png Notificatie wanneer materiaal gepakt of op locatie is

Als je een project hebt met status 'op locatie' of 'gepakt' zal iemand die de materialen in het project wil aanpassen hierover gewaarschuwd worden.