Juli 2017 - Update week 28

Nieuw in Rentman: Notificaties in planner, Verbeterde importfuncties, Preview van foto's en bestanden.

Versie: F22 / B23. Je huidige versie vind je in het uitklapmenu onder je gebruikersnaam.

Let op: Wij updaten niet alle accounts tegelijk. Het kan daarom een paar dagen duren voordat de updates voor jouw account beschikbaar zijn. Meer over hoe wij onze software updaten.

check-small.png Notificaties in personeelsplanner

We hebben notificaties toegevoegd aan de personeelsplanner zodat je gelijk op de hoogte bent van wijzigingen die zijn gemaakt in een project.

Wanneer er iets wordt gewijzigd aan een functie in een project zal deze functie nu met een stippellijn worden gemarkeerd in de planner. Door met de rechtermuisknop op de functie te klikken en Toon veranderingen te selecteren zie je welke wijzigingen zijn aangebracht. Je kunt de notificatie weghalen door op Opgelost te klikken.

Wanneer je een project verwijdert zullen de functies in het project nog zichtbaar blijven in de planner. Zo kun nagaan wie er eventueel gepland stonden en wie je nog moet inlichten over wijzigingen.

Onderstaande wijzigingen worden nu weergegeven in de planner:

• Project geannuleerd
  • Project in optie gezet
  • Planperiode van functie is gewijzigd
  • Functie verwijderd uit planning
  • Functie opnieuw toegevoegd in planning
  • Gewijzigde locatie voor functie
  • Nieuwe opmerking toegevoegd

Tijdswijzigingen die je aan een functie in de planner aanbrengt zullen ook zichtbaar zijn in je project. Functies met een blauwe achtergrond in je project wijzen op een afwijkende tijd in de planner.

check-small.png Verbeterde importfuncties

We hebben de importfunctie verbeterd waardoor het eenvoudiger is geworden om duplicaten over te slaan of bij te werken.

Wanneer je bijvoorbeeld je prijzen wilt bijwerken voor je materialen kun je ervoor kiezen om bestaande items bij te werken. Kies bij 'Unieke kolommen' welke waarde Rentman moet selecteren als uniek en dus niet bij moet werken. Als je bijvoorbeeld je prijzen en aantallen wilt bijwerken zorg je dat deze niet zijn geselecteerd.

Importeren en exporteren van (sub)mappen
De import- en exportfunctie houdt nu ook rekening met mappen en submappen. In het importscherm selecteer je in welke map je de nieuwe items wilt importeren.

Wanneer je mappen en submappen wilt importeren selecteer je eerste de kolom mappenstructuur.

Mappen en submappen worden gescheiden door er een slash / tussen te plaatsen. Een item in Licht/Controllers heeft dus Licht als hoofdmap en is geplaatst in de submap Controllers.

check-small.png Snel bewerken van serienummers en QR-codes

In het tabblad Exemplaren kun je nu de velden bewerken door er op te klikken. Zo verander je eenvoudig het serienummer of QR-code van je materiaal. De QR-code functie waarschuwt automatisch als de code al voor een ander exemplaar in je database is gebruikt.

Rentman Tip: Met een scanner kun je nu snel QR-codes van meerdere exemplaren toevoegen door op het bovenste QR-code veld te staan en vervolgens alle QR codes van je materiaal te scannen. De cursor verspringt automatisch naar het volgende exemplaar na het scannen van een code.

check-small.png Preview van bestanden en afbeeldingen

Bij bestanden in de widgetbalk kun je nu op het Image_icon.png afbeeldingsicoontje klikken om een preview te zien van je toegevoegde bestanden. Zo kun je voor je materialen snel een afbeelding van het artikel zien.

check-small.png Sorteren van accessoires

Je kunt nu zelf de volgorde van je accessoires instellen door ze naar de gewenste plek te slepen met je muis.